Ceciel van der Zee

AMV / Koorschool Viva La Musica

"Zingen is iets wat ieder mens kan en doet, het is de oudste vorm van muziek maken en het enige waarbij je zelf je eigen instrument bent.

Goed kunnen zingen betekent ook goed kunnen luisteren. Met je stem ontwikkel je je muzikaal gehoor. Bij het zingen ontwikkel je ook je sociale vermogens. Je bent je bewust van je eigen stem, maar probeert ook  als één stem samen te klinken met de anderen.
Zingen maakt zelfstandig en je maakt er vrienden mee. Zingen geeft energie en je kunt er je energie in kwijt.

Mijn eigen zangopleiding volgde ik aan het conservatorium in Den Haag. Ik volgde de meerjarige dirigentenopleiding bij Unisono en al snel legde ik me toe op zingen met kinderen en jeugd. Ik volgde daar meerdere cursussen en lessen voor bij o.a. Wilma ten Wolde en Irene Verburg. Ik studeerde koordirectie bij Louis Buskens aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.
Sinds 2007 ben ik artistiek leider van koorschool Viva la Musica en leid ik alle kinder- en jeugdkoren. Voor de jongste kinderen is er de cursus kennismaken met muziek.

Koorschool Viva la Musica is een zang- en kooropleiding voor kinderen en jeugd van 6 tot en met 24 jaar. Het is dé koorschool van Zuidwest Drenthe, de Kop van Overijssel en omliggende gemeenten en heeft kinder- en jeugdkoren in Zuidwolde, Meppel en Zwolle. We geven prachtige concerten, alleen of in samenwerking met andere musici en zangers, en we verlenen onze medewerking aan prachtige projecten!"

Voor meer informatie over AMV-les (basiscursus muziek), het kinderkoor of het jeugdkoor, klik of kijk op Viva's website.

Terug naar het docentenoverzicht