Mandy Holtus

strijkorkest

"Samen muziek maken, is samen plezier maken, samen experimenteren en samen je talenten ontdekken. Niets verbindt zo makkelijk als muziek. Het brengt mensen van verschillende leeftijden samen om te genieten van alle mooie klanken die anderen, en natuurlijk jijzelf ook, kunnen maken. Wil je zingen, dansen, een instrument bespelen, componeren of weet je het misschien nog niet? Geen probleem! Meld je aan en ga mee op ontdekkingstocht!

Op 8-jarige leeftijd ben ik begonnen met muziek maken op de blokfluit. Al gauw werd de keus gemaakt om klarinet te gaan spelen, waarna ik op 14-jarige leeftijd klarinetlessen op het conservatorium ging volgen om vervolgens toegelaten te worden tot de Hoofdvakopleiding Klarinet. Mijn interesse lag echter inmiddels al lang niet meer bij de klarinet alleen omdat ook zingen en pianospelen mijn aandacht hadden getrokken. Om deze reden besloot ik over te stappen naar de Vakopleiding Docent Muziek waar ik, naast zingen, meerdere instrumenten leerde bespelen en mij specialiseerde in muziekles geven aan groepen. Tegelijkertijd met het afstuderen heb ik een jaar Hoofdvak Klassiek Zang gestudeerd.

Muziekles geef ik op basisscholen, peuterspeelzalen en het voortgezet onderwijs. Hiernaast begeleid ik ensembles en ben ik coördinator cultuureducatie bij het Muzisch Centrum in Emmeloord. Ik heb ervaring met kinderen en volwassenen met een beperking en “Special Needs” omdat ik enkele jaren als persoonlijk begeleider in de zorg en het speciaal onderwijs heb gewerkt.

Voor het Blink Kunstcollectief zal ik de activiteiten coördineren. Tevens ben ik betrokken bij het strijkorkest."

Contact: mandyholtus@hotmail.com

Terug naar het docentenoverzicht