Mooniq Priem

Beeldhouwen

"Als ik aan het boetseren ben en mij concentreer op een beeld, heb ik geen besef meer van mijzelf. Mijn persoonlijkheid doet even niet mee. Er is geen ‘ik spanning’, zoals de Vedic Art dit mooi omschrijft. En wanneer het ‘ikje’ uit de weg is, kan Creatie het werk doen. Wanneer ik en creatie samenwerken, voelt dat als een hele bijzondere plek om te zijn. Dan ben ik getuige van wat er ontstaat en verwonder me over wat mijn handen maken. Hoe een pak klei  transformeert naar een bezield beeldje, is en blijft magisch.

In mijn cursus "Portret boetseren" boetseer je een driedimensionaal portret naar levend model. Het is een klassieke manier om een portret te boetseren; het model zit op een draaischijf die we regelmatig een stukje draaien zodat we alle kanten goed kunnen bestuderen. We werken met klei van binnen naar buiten, waarin we steeds naar referentiepunten zoeken om op door te werken. Natuurlijk hoort techniek bij deze cursus, maar het maken van een gelijkend portret is vooral een kwestie van goed kijken. In deze intensieve studie help ik je met jouw waarneming. Beginners zullen een compleet nieuwe manier van kijken gaan ervaren. Bij gevorderden zullen hopelijk ‘kwartjes’ gaan vallen.
Als docent doe ik mijn best om alle kennis die ik in me heb met je te delen die ik de afgelopen jaren heb geleerd om een bezield portret te maken. Hiervoor heb ik veel lesmateriaal ontwikkeld die je zullen helpen met kijken."

Voor meer info of aanmelden, ga naar Mooniq's website

Terug naar het docentenoverzicht