Nieuws van BLINK

Wie ons volgt weet: BLINK is altijd in beweging. En ons nieuws delen we graag. Hieronder een selectie nieuwsberichten van ons kunstencentrum.
Niets missen van BLINK? Volg ons dan op facebook of instagram

04-04-2024: Gratis proeftraining theater
Podiumbeesten opgelet: Op donderdag 4 april kun je meedoen aan de gratis proeftraining die BLINK organiseert in samenwerking met Roestvrij Theater. Onze eigen Wout Nooitgedagt geeft deze toffe theatertraining als voorproefje op zijn cursus van 10 lessen. Zeker weten dat jij daarbij wilt zijn!

Er zijn twee groepen.
Klik hier voor de cursus en proeftraining voor jongeren van 16 t/m 21 jaar.
Klik hier voor de cursus en proeftraining voor volwassenen.

De theatertraining wordt gegeven door Wout Nooitgedagt, in samenwerking met Roestvrij Theater.
De leslocatie is De Plataan, Vledderstraat 3c, Meppel.
De lessen zijn op donderdagavond. De proeftraining is op 4 april.
De jongerenles is van 18:30-20.00 uur en de volwassenenles van 20:15-21:45 uur.
De cursusdata zijn:
11-4, 18-4, 25-4
16-5, 23-5, 30-5
6-6, 13-6, 20-6, 27-6


09-03-2024: Beleef BLINK!
Altijd al eens willen ervaren wat kunst met jou doet? Op zaterdag 9 maart gieten wij, docenten van BLINK, de open dag in een nieuw jasje. Binnenlopen, ontdekken, ervaren, meedoen!
In de workshoprondes maak je kennis met ons aanbod en ga je lekker aan de slag met muziek, dans of beeldende kunst. En als je wilt, haak je aan bij de leerlingen van BLINK tijdens de informele presentaties om 12.15 en/of 14.45 uur. Zo ervaar je jouw allereerste optreden, concert en/of expositie!
Beleef BLINK is bedoeld voor nieuwsgierigen van alle leeftijden. Meedoen is gratis en opgeven hoeft niet maar mag wel, als je zeker wilt zijn van een plekje bij jouw favoriete instrument,dans- of kunstvorm. Klik hier voor meer info of mail ons.

12-12-2023: Een oven voor BLINK!

De beeldende docenten van Blink en hun leerlingen zijn heel blij met de nieuwe oven waarmee weer kleiwerk van de kinderen en jongeren gebakken kan worden.
Juist dat bakken van kleiwerk en ook nog glazuren om het werk mooie kleuren en glans te geven, is van grote waarde als je met klei gaat werken.
Je werkstuk wordt 'steengoed', het is sterk en heeft een mooie uitstraling. 
Het niet meer kunnen stoken betekende een groot gemis voor ca. 60 kinderen en jongeren die wekelijks meedoen met de beeldende cursussen. De docenten onderzochten de mogelijkheden van plaatsing en aanschaf van een kleinere oven hebben daarbij hulp gekregen van Burgerweeshuis Meppel en van Stichting Grote broer Meppel. Deze organisaties zetten zich in om kinderen te ondersteunen in wat ze graag doen, talentontwikkeling mogelijk te maken en geluk te brengen. Dit sluit precies aan bij wat kinderen en jongeren bij Blink doen. Er was dan ook volledige overtuiging om bij te dragen aan een oven en de eerste stook is een feit. Vooral bij een eerste gebruik van de oven is het spannend of de stook goed is gegaan, maar het werk kwam er prachtig uit. 
We zijn ongelooflijk dankbaar dat we weer kunnen bakken. Kom jij ook werken met klei?
In januari gaan er weer veel beeldende cursussen van start! Klik hier om naar het aanbod te gaan! 


6-12-2023: Blij met klei in Steenwijk!
Ben jij niet bang voor een paar vieze handen en wil jij ontdekken wat je allemaal kunt creeëren met klei?  In januari 2024 start onze docent Margo v.d. Molen weer een cursus Blij met klei in ons beeldende atelier in Steenwijk. In 6 lessen leer jij diverse technieken om je mooiste creaties met klei te maken. Je werk wordt in een echte keramiekoven gebakken en je gaat het ook helemaal zelf glazuren. Lijkt je dit wat? Schrijf je dan vlug in, vóór de cursus vol zit!
Voor wie? Kinderen van ongeveer 8-12 jaar
Door wie? Margo v.d. Molen
Wanneer? Donderdag 18-1, 25-1, 1-2, 8-2, 15-2 en 29-2, van 15.30-17.00 uur
Waar? Beeldende atelier, theater De Meenthe, Stationsplein 1, Steenwijk 


6-10-2023: Onze uitblinkers op het grote podium!

Wat een talent heeft Meppel toch! CMV De Bazuin biedt jonge musici de kans om als solist op te treden met orkest op het podium van Schouwburg Ogterop. Extra trots zijn we natuurlijk op Meike (saxofoon) en Sjaak (klarinet), de uitblinkers die les hebben van onze Gerard Gerrits en Ilona Slomp. Voor meer informatie, klik hier.


29-09-2023: Ons strijkorkest gaat starten!
Heb je zin om in een strijkorkest te spelen? Samen een gezellige tijd te hebben en toe te werken naar een drietal uitvoeringen? Doe dan mee en geef je snel op! Het project is voor alle leeftijden, voor violisten en cellisten! Op het programma staan onder andere de bekenden muziekstukken “Shape of you”, “The Wellerman” en “Havana”. Iedereen is welkom, ook wanneer je geen viool- of cellolessen volgt bij Blink of Kunstenkorf! Klik snel hier voor meer informatie!


04-09-2023: Vanaf 11 september beginnen we weer!

We zijn er weer! Vanaf maandag 11 september beginnen onze lessen dans, muziek, theater en beeldende kunst in Meppel, Steenwijkerland en Westerveld. De aankomende week gebruiken we om de website zoveel mogelijk te vullen. Had je al les bij BLINK? Dan krijg je bericht van je docent. Nieuwe leerling? Bij BLINK volg je altijd een vrijblijvende proefles. Kijk in de agenda voor onze startactiviteiten of neem contact met ons op!