Over BLINK

Wij houden van kunst en cultuur: ons vak en onze passie

Kunst en cultuur is onze passie en ons vak. Bij BLINK kun je jouw talent ontdekken, ontwikkelen en verdiepen en de kunstenaar of artiest worden die jij wilt zijn! Cultuurparticipatie staat garant voor een gezonde, inclusieve samenleving met oog voor indivuele talenten en samen plezier beleven.  

Toegang tot cultuur

Van 0 tot 100 jaar, bij BLINK krijg je op een gedegen en speelse manier les om jouw kunst- en cultuurvaardigheden te verbeteren. Dans, toneelspel, muziek, beeldende kunst of een andere kunstvorm, om zelf plezier te hebben, én een ander blij te maken.
Daarnaast leiden wij
de dansers, muzikanten, artiesten en kunstenaars van morgen op, zodat zij op hun beurt met hun talenten anderen laten genieten. Zo is cultuur ook in de toekomst gewaarborgd.

Bij BLINK kunnen mensen zich uiten, zich verbinden met anderen, beide hersenhelften in beweging zetten, zich ontwikkelen en groeien. We bieden een breed programma van lessen, workshops en cursussen op gebied van muziek inclusief hafabra, dans, theater, beeldende kunst, fotografie, media en schrijven. De lessen vinden plaats in professionele dansstudios, muzieklokalen, repetitieruimtes en ateliers.

We zetten onze cursisten graag in de spotlights zodat ze hun talenten kunnen laten zien. Daarvoor bieden we een podium en exposure met eigen musical- en theaterproducties, exposities, concerten en presentaties. Ook laten onze leerlingen regelmatig hun kunsten zien bij grote en kleine evenementen in de regio.

Werkgebied en partners

Docenten van BLINK hebben tot 2023 gewerkt voor voormalig Scala Centrum voor de Kunsten, en voelen zich dus als een vis in het water in de regio Meppel, Steenwijkerland, Staphorst en Westerveld.
We werken nauw samen met onze collega's in De Wolden en Hoogeveen en slaan onze vleugels uit naar omliggende gemeenten. Onze hoofdlocaties vind je in Meppel en Steenwijk. Daarnaast geven we les op kleinere locaties, zoals buurthuizen of scholen. Zo hoeft niemand ver te reizen om met kunst en cultuur bezig te zijn.

Onze actieve cultuurbrengers werken samen met culturele, gemeentelijke en sociale partners in de regio zoals theaters, muziekvereningen, city-marketing en welzijn.

BLINK staat altijd open voor nieuwe projecten en nieuwe samenwerkingspartners en verkent actief nieuwe manieren van professionele kunsteducatie.