Wilma Sijbrandij

Dwarsfluit

"Als kind begon ik op 7-jarige leeftijd met pianospelen, gebiologeerd door de klanken van muziek. Het bleef niet bij piano: toen ik 10 was mocht ik van mijn ouders ook op dwarsfluitles.
Uiteindelijk werd de fluit mijn hoofdvak in mijn studie maar ik heb de twee instrumenten bijna mijn hele leven naast elkaar gespeeld omdat ze zo'n mooie aanvulling vormen op elkaar.
In Zwolle studeerde ik fluit aan het ArtEZ Conservatorium bij Jorge Caryevschi, met als extra vakken piano en muziektheorie. Na mijn opleiding docerend musicus in Zwolle afgerond te hebben, vervolgde ik mijn studie fluit voor een jaar aan het Royal Northern College in Manchester, Engeland, bij Trevor Wye, Kate Hill en Rachel Brown en sloot dit jaar af met het Diploma in Advanced Studies in Musical Performance. Sindsdien heb ik als uitvoerend musicus vooral kamermuziek gespeeld in ensembles van verschillende samenstelling, maar meestal in de combinatie fluit-piano.
Als docent ben ik in 1989 begonnen in de Bollenstreek en vanaf 1995 heb ik een bloeiende lespraktijk opgebouwd in Leiderdorp en daar tot 2023 lesgegeven. In 2019 ben ik ook gestart met lessen in de gemeente Westerveld (Uffelte) en in 2023 in Staphorst.
Bij de lessen richt ik me op de individuele belangstelling, maar de leerling wordt ook uitgedaagd verder te kijken dan de eigen muzikale horizon en krijgt de mogelijkheid vele muzikale stijlen uit te proberen. De stukken die vragen om een pianopartij kunnen in de les altijd begeleid worden, iets wat de meeste leerlingen (en ikzelf!) erg leuk vinden. Naast de lessen wordt het samenspelen zoveel mogelijk gepromoot en actief beoefend.

Iedereen die wil starten met fluitspelen, ermee verder wil gaan, of belangstelling heeft voor het spelen in een ensemble, welke leeftijd of niveau dan ook, is van harte
welkom een (vrijblijvende en gratis) proef- of kennismakingsles af te spreken. Tot ziens!"

Voor meer info of aanmelden, mail of ga naar Wilma's website

Terug naar het docentenoverzicht